Salaatti nro 95 – lehtikaalismuutti tavaksi

Nyt alamme lähestyä sadan reseptin finaalia. Tämä on viimeinen smuutti-ohjeeni tähän sarjaan ja siksi ajattelin kerrata vielä, miten yksinkertaisesti herkullisen makuinen ja yleensä mummon villahousujen värinen smuutti syntyy.

raaka-aineet smuuttiin
Aloita smuutin teko banaanilla, marjoilla ja hedelmillä.

Valitse smuutin pohjaksi joku pehmeä, täyteläisyyttä ja makeutta tuova juttu, kuten banaani tai avocado. Marjat ovat parasta antioksidanttia ja niitä on varmasti kaikilla pakkaset pullollaan. Kahmaise kourallinen marjoja, mansikkaa tällä kertaa. Lisää sitten muita hedelmiä mitä jääkaapissa sattuu olemaan. Jääkapistani löytyi vanhoja viinirypäleitä.

Lisää ravintorikasta lehtikaalia.
Lisää ravintorikasta lehtikaalia.

Päälle superruoka lehtikaali. Ei ole tullut tauteja ei, olen koko syksyn juonut lehtikaalini. “Hyvä tyttö!” kehui Ninakin.

Lisää siemeniä tai pähkinöitä. Tänään meni auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä.
Lisää siemeniä tai pähkinöitä. Tänään meni auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä.

Tämän jälkeen on pähkinöiden tai siementen vuoro. Kourallinen auringonkukan ja kurpitsen hedelmiä löysi tiensä smuuttiin. Teelusikallinen hienostunutta raakakaakaomassaa lisää smuutin herkullisuutta.

Raakakaakaomassaa teelusikallinen, se antaa suklaisen, hienostuneen vivahteen smuuttiin.
Raakakaakaomassaa teelusikallinen, se antaa suklaisen, hienostuneen vivahteen smuuttiin.

Sen lisäksi, että raakakaakao maistuu hyvältä smuutissa, se on yksi vanhimpia tunnettuja voimaruokia. Kaakaopapu on yksi luomakunnan parhaita magnesiumin lähteitä ja siinä on hirmuisesti rautaa, kalsiumia, sinkkiä, kuparia ja kaliumia. Ravintokuitujen lisäksi siinä on polyfenoleita ja flavonoideja sekä aminohappoja.

Proteiinia smuuttiin saa hamppurouheesta. Ruokalusikallinen riittää.
Proteiinia smuuttiin saa hamppurouheesta. Ruokalusikallinen riittää.

Lisää sitten ruokalusikallinen hamppurouhetta antamaan proteiinia smuuttiin. Tiesitkö, että hampunsiemenistä löytyy koko kasvikunnan kattavin syötävissä ja käytettävissä oleva proteiini? Se sisältää kehomme kaikki kahdeksan välttämätöntä aminohappoa sekä kaksitoista muuta aminohappoa ja ne ovat vielä helposti imeytyvässä muodossa. Lisäksi rouheessa on omega-6 ja omega-3 rasvahapot ihmiselle täydellisessä suhteessa eli 3:1.

lehtikaalismuutti
Minkä ulkonäössä häviää, sen maussa voittaa!

Lopuksi lasillinen vettä ja surautus ja aamun luonnollinen energiajuoma on valmis. Näin yksinkertaista se on. Ulkonäkö on tosiaan  yleensä aika vekkuli, harmahtavan vihertävän äklö, mutta maku mitä parhaimman nektarin. Minä tykkään juoda ja nautiskella pillerini, ja näillä aamujuomilla jaksaa pitkään. Lisäksi voi tietysti syödä aamiaiseksi kaurapuuroa marjoilla. Keho ja suolisto kiittää.

Yksinkertainen lehtikaali smuuttiohje kahdelle:

  • yksi banaani tai avocado pohjaksi
  • kourallinen marjoja
  • jotain hedelmää
  • pari kourallista Sorrin lehtikaalia
  • vähän siemeniä tai pähkinöitä
  • teelusikallinen raakakaakaota
  • ruokalusikallinen hamppurouhetta
  • lasillinen kylmää vettä

Suu smuutille, lehtikaalia kannattaa juoda marjojen kera koko talvi. Smuutit on helppo tehdä ja ne ovat hyvän makuisia ja terveellisiä.

Suosittelen kaikille,  terveisin Pikismuutti

Mitä mieltä olet? Kiva, jos kommentoit!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.