Ahvenfileesalaatti

Salaatti nro 96 – Ahvensalaatti marinoidulla fenkolilla

Tervehdys!

Nyt sitten pyyhkimään kuolaa suupielistä ja torille tai kauppahalliin ahven- ja salaattiostoksille. Samalla voi nauttia vielä raikkaasta syyspäivästä, torstaiksi on jo luvattu sadetta. Ihastuttava Janne Majaniemi jakoi tämän reseptin kansamme. Salaatin valmistus kannattaa aloittaa fenkoleista ja kapriksista.

Näitä tarvitset 2 hengen salaattiin:

Marinoitu fenkoli

  • n. 100g fenkolia leikattuna ohueiksi viipaleiksi
  • 1rkl suolaa
  • 1,5rkl sokeria
  • 0,5dl valkoviinietikkaa
  • 0,5dl oliiviöljyä

Puristele fenkoli, suola ja sokeri  sekaisin. Puristelu irroittaa fenkolista nesteet eli sen tiukan aniksen maun, tämän jälkeen laitetaan joukkoon etikka ja öljy ja sekoitetaan kunnolla, ja ei muuta kun jääkaappiin. Punasipulit voi marinoida yhtälailla tai siivuttaa tuoreena joukkoon.  Marinoidut fenkolit ja punasipulit myös säilyvät jääkaapissa 3-5päivää.

kaprikset

Paahdetut kaprikset:

Paahdettu kapris onkin veikeä otus! Laita purkillinen siivilöityjä kapriksia uuninpellille leivinpaperin päälle. Paista 175C° asteisessa uunissa noin 8-12min kunnes kapris on kuiva ja rapea. Jäähdytä 2 – 3 minuuttia huoneenlämmössä ja homma on valmis! Laita paahdetut kaprikset salaatin joukkoon. Kiva suolainen yllätys annoksessa.

Ahvenfileet ja salaatti

  • noin 300g ahvenfileitä leivitettynä
  • 1 pss Sorrin IsoMixi -salaattipohjaa
  • Kirsikkatomaattia, kurkkua, porkkanaa sekä punasipulia
  • Lime koristeluun
ahvenfileet
Tuoreet ahvenfileet saat kauppatorilta tai kauppahallista ja ne leivitetään korppujauohoissa.

Leivitä ahvenfieleet korppujauhoissaa ja mausta suolalla ja paista voissa kauniin rapeiksi. Asettele lautaselle salaatit ja muut vihannekset, sekoita joukkoon marinoitua fenkolia ja punasipulia, ripsota kaprikset joukkoon ja koristele annos vielä limen puolikkaalla ja marinoidulla fenkolilla.

Ahvenfileesalaatti
Herkullinen kalasalaatti on valmis nautittavaksi.

Suu salaalle toivovat Piki ja Janne!

Ps. Katsu vinkkaa kauppahallista, että häneltä löytyy ihanaa tuoretta suomalaista fenkolia ja aitoa italialaista oliiviöljyä.

Mitä mieltä olet? Kiva, jos kommentoit!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.