Katariina

Salaatti nro 94 – kauppahallin salaatit ja 3-vuotissynttärit

“Tulkaa halliin tänään salaatille”, vinkkaa Katsu, “Turun kauppahalli täytää kolme vuotta ja täällä on runsain mitoin tapahtumia ja paljon erilaisia tarjouksia.”  Sorrin Puodista saat tietysti salaatteja joka lähtöön, käyttövalmiita sekoituksia ja isoja kokonaisia, lehtikaali on supertarjouksessa ja saa sitä maistellakin.

Lehtikaalisalaattimaistatus
Lehtikaalisalaatti maistuu nuorille miehille – siinä on paljon rautaa ja C-vitamiinia.

Kauppahallin ravintoloiden parhaat salaatit syntyvät tietysti Sorrin salaateista, vaikka jotkut niitä yrittävät noutaa ingognito. Arvaa kuka tässä hakee Roomansalaattia Caesar-salaattiin?

HNkukakuvassa
Arvaa kuka naamion takana?

Herkkunuotta on laajentanut omaa bistroaan ja rapucaesar on ihan pakko syödä. Herkkunuotalta saa muuten vielä ostaa tämän sesongin viimeisiä suomalaisia jokirapuja.

Jokirapucaesarissa on runsain mitoin ravunpyrstöjä.
Jokirapucaesarissa on runsain mitoin ravunpyrstöjä.

Salaatti tehdään silmien alla. Ensin Laurent tai tuttavallisemmin Lauri sekoittaa salaatit ja ravut ja Caesar-kastikkeen.

Päälle parmesania.
Päälle parmesania.

“Turun paras Caesar-salaatti”, kuuluu vierestäni. “Mutta olisikohan sittenkin pitänyt ottaa tuo Bouillabaisse?”

Herkkunuotan Bouillabaisse
Herkkunuotan Bouillabaisse

On ihan pakko laittaa tuo Bouillabaissen kuva tähän, jotta ymmärrätte mistä moinen annoskateus syntyy. Kiitos Simo, että sain ottaa annoksestasi kuvan;D.

Sikamaisen hyvä Caesar.
Sikamaisen hyvä Caesar.

Mutta eihän tuo Caesarkaan hullummalta näytä. Herkkunuotalla ei myöskään ole ostorajoituksia, joten voit syödä sekä salaatin, että keiton.

Jos tekee mieli ranskiksia ja hampparia, kannattaa perjantaisin suunnistaa Rootsille. Siellä on perjantaisin aina Perjantai Burgeri. Nyt oli burger tehty bataatista chilimajon kera ja lisänä coleslawta. Ensi perjantaina on taas toisenlainen hamppari. Mutta jos haluat kokeilla tänään bataattiburgeria ja lehtikaaliranskiksia niin bataattia voit ostaa Sorrin Puodista ja kokeilla tehdä bataattipihvin itse. Kuori ja keitä bataattilohkoja n. 10 minuuttia, valuta ja soseuta. Raasta soseeseen kuorittu pokkana ja anna massan jäähtyä. Lisää joukkoon pilkottua chiliä ja korianteria. Muotoile pihvit märin käsin, kääntele korppujauhoissa ja laita pannulle kunnon loraus öljyä ja paista keskilömmällä mollemmilta puolilta rapeiksi.

Rootsin hamppari
Rootsin Perjantai Brgeri on täyttä kasvista alusta loppuun.

Lehtikaaliranskiksiin käy Sorrin Puodista Iloisen maanviljelijän Nicola-peruna. Pese ja pilko Nicola-perunat kuorineen, kierittele öljyssä ja suolassa ja pane ne leivinpaperille päällystetylle uunipellille. Paista uunissa 175 – 200 C°, kunnes lohkot ovat kypsyneet ja saaneeet kauniin rusehtavan sävyn. Kierittele valmiit lohkot lehtikaalisipsimurusissa. Lehtikaalisipsien ohjeen löydät tästä. 

Rootsin lehtikaaliranskikset
Rootsin lehikaalisipseillä maustetut maalaisranskikset ovat aitoa tavaraa-

Kuvasta päätellen Rootsin lehtikaali-lohkoperunat  tekivät kauppansa.

Ja synttäreiden kunniaksi kannattaa suunnata askeleensa MBakeryn Piece of Cake -puotiin. Sieltä saa synttärikakut, kokonaisina tai paloina.

Osta kokonainen kakku tai syö Piece of Cake .
Osta kokonainen kakku tai syö Piece of Cake .

Suu salaatille Turun kauppahallissa. Ja kannattaa tietysti käydä torillakin, onhan tänään yksi komeimmista syyspäivistä, uskoo salaatillisen ilosanoman sanansaattaja Piki.

Mitä mieltä olet? Kiva, jos kommentoit!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.