Salaatti nro 78 – Salaatteja Spotin tapaan

Vuohenjuustosalaatti punajuuri carpacciolla ja ohraryynipopcornilla, kuulostaa hyvältä, eikö totta? Ja sitä se olikin. Hintalaatu-suhteiltaan erinomainen Spot ravintola sijaitsee Tallinnassa osoitteessa Vene 4. Päätin tilata kolme alkusalaattia kukin hinnaltaan 6 – 7 – 10 euroa.

Punajuuricarpaccio
Vuohenjuustosalaatti punajuuricarpaccio ja ohrapopcorn oli erittäin raikas ja herkullinen

Kaikki salaatit rakentuivat salaattisekoitukselle, jossa oli jääsalaattia, friseetä, palsternakkasuikaleita, pinaattia ja rucolaa suoraan Italiasta. Olisin syönyt mieluummin Sorrin sekoitusta. Gurmee olisi ehdottomasti paras.

Vuohenjuustoa oli iso siivu ja se maistui herkulliselta.  Punajuuricarpaccio oli marinoitu balsamicolla. Retiiseissä oli myös jonkinlainen marinadi. Ohrapopcorn oli aika hauska, mutta mitäänsanomaton maultaan. Punasipuli oli makeaa ja sopi hyvin salaattiin. Lautanen oli hauskasti värjätty punajuurella, vai mitä sanotte?

Katkarapusalaatti
Spotin salaatti grillatuilla katkaravuilla.

Katkarapusalaatissa oli sama italialainen salaattipohja, lisäksi rullalle käärittyä kurkkua ja tomaattilohkoja sekä rapeaa, ohutta leipää. Katkaravut olivat esikeitettyjä ja siksi hieman sitkeitä. Kannattaisi käyttää tuorepakastettuja rapuja. Majoneesi ja yrttiöljy olivat maistuvia, siemenet antoivat purutuntumaa, samoin leivät.

Ohut, tumma leipä
Ohutta leipää käytettiin useissa ruoissa.

Tummaa, ohutta ja rapeaa leipää oli monessa ruoassa. Se maistui todella hyvältä.  Katkarapusalaatti maksoi 7 euroa, kampasimpukka-salaatti oli kallein, 10 euroa.

Kampasimpukkasalaatti kukkakaalipyreellä.
Kampasimpukoita oli vain kaksi alkusalaatissa.

Kolmas alkupala oli kampasimpukkasalaatti kukkakaalipyreellä. Kampasimpukat oli kuorrutettu murustetulla leivällä. Idut peittivät alleen kampasimpukoiden pehmän ja hennon maun. Samoin herneenversot olivat vähän liian tuhti lisäke kampasimpukoille. Kampasimpukka annos oli kallein alkupala.

Tällaisia salaatteja tällä kertaa. Itselleni nousi suosikiks tuo edullisin eli vuohenjuusto-punajuuricarpaccio-salaatti. Suosittelen käymään, ei hassumpi ruoka. Tässä vielä hirvenliha pääruoka.

Hirvenlihaa kauden juureksilla.
Hirvenlihaa kauden juureksilla.

Suut salaatille!

Mitä mieltä olet? Kiva, jos kommentoit!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.