Salaatti nro 79 – Salaatti Dominicin tapaan

Viiniravintola Dominicin alkuruokalista sisältää paljon salaatteja. Päätin kuitenkin valita pääruokalistalta vegetaristin salaatin, sillä se oli jopa pari euroa alkusalaattia edullisempi eli 6 euroa. Sitäpaitsi en ole Serrano-kinkun ystävä ja vuohenjuustoakin tuli syötyä eilisessä salaatissa. Alkupalaksi tarjoilija toi kuitenkin kokin tervehdyksen, graavia lohta ja wasabia, joka oli oikein maistuva nälänherättäjä.

Amuse
Kokin tervehyds.

Salaatti sisälsi erilaisia tuoresalaatteja, vesimelonia ja hunajamelonia, pinjanseimeniä, mustia ja vihreitä lohkottuja oliiveja ja granaattiomenan siemeniä ja ihanan suuria vadelmia, jotka maistuivatkin vadelmille. Lisäksi salaatissa oli jotain rusehtavan punertavaa, mistä en päässyt perille mitä se on.

Tuoresalaatti melonilla ja vesimelonilla
Tuoresalaatti melonilla ja vesimelonilla

Salaatti hupeni vauhdilla.

Ravintola Dominicin pääkokki on innostunut perinteisestä ranskalaisesta keittiöstä ja ravintola tunnetaan myös hyvistä viineistään ja eritoten samppanjoistaan. Ravintola tarjoaa myös viini-illallisia isoillekin seurueille. Todella mukava ylläätys oli kokin välitervehdys: mustaviinimarjasorbetti sampanjalorauksella. Tätä aion kokeilla kotonakin, tänä vuonna oli hyvä mustaviinimarjasato.

Välisorbetti
Välisorbetti raikasti kivasti suun odottamaan lihapatoja.

Pääruoaksi tuli valittua Burgundinpataa ja iloinen maajussi valitsi listalta hanhenmaksaa ja filettä kauden vihanneksilla. Näiden hintalaatusuhde ei mielestäni ollut ihan niin kohdillaan. Hieman ylikypsiä meidän makuumme, mutta laadukkaat viinit korvasivat sen minkä lihan laadussa menetettiin. Burgundilaista Pinot Noiria Burgundin padan kanssa ja italialaista Morellinoa pihville.

Burgundinpata
Pääruoaksi burgundinpataa.
burgundilaista
Burgundilaista Pinot Noiria Burgundinpadan kanssa.
Tenderloin
Tenderloin steak ja hanhenmaksaa ja kauden vihanneksia ranskalaisittain.

Tällaista tällä kertaa. Suu Sorrin salaatille kotopuolessa! Vähiin käy ennenkuin satokausi loppuu.

Mitä mieltä olet? Kiva, jos kommentoit!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.