Salaatti nro 100 – Helenan punajuuri-feta-pekoni-salaatti

Rakkaat ystävät, se on nyt tässä. 100 salaattia on nyt tehty. Ruokaisa urakka on takanapäin. Rouva Sorri aloitti fetajuustosta, ja se on edelleen hänen suosikkinsa. Viimeisestä saamme tosin kiittää Loistava Ruoka -pitopalvelun Helena Aukiaa. Hän kertoi Ninalle tämän reseptin ja päätimmey hdessä kokata ja nauttia sen takkatulen loimussa.

Raaka-aineet
Fetasta se alkoi ja fetaan se päättyi, 100 salaattia nimittäin.

Näitä tarvitset:

  • 4 keitettyä punajuurta
  • 1 pkt Amerikan pekonia
  • 1 pkt fetajuustoa
  • 1 Sorrin Gurmee
  • Sorrin Rucolaa
  • haluamaasi kastiketta / öljyä
  • sormisuolaa tarvittaessa

Toimi näin:

Aloita keittämällä punajuuret. Rouva puutarhuri kehoittaa keittämään ne kiehuvassa suolavedessä kypsiksi ja jäähdyttämään ne kylmässä vedessä. Punajuuret voi kettää vaikka edellisenä päivänä.

Punajuurten plopsaus
Rouva itse näyttää kuinka kuori plopsautetaan pois.

Laita kumihanska toiseen käteen ja plopsauta kuori pois jäähtyneestä punajuuresta. Kuori irtoaa helposti ja sen jälkeen kannattaa asettaa leivinpaperi leikkuulaudalle ja pilkkoa punajuuret sen päällä.

Pekonit mikroon
Pekonit on helppo valmistaa mikrossa pienemmällä käryllä.

Levitä sen jälkeen talouspaperia lautaselle ja levitä pekonisiivut paperin päälle. Peitä pekonit toisella paperilla ja laita mikroon täydellä teholla n. 6 – 8  minuutiksi, eli kunnes ovat rapeita. Pekonit voi toki ruskistaa pannulla tai uunissakin, mutta mikro on kätevä vaihtoehto pekonin paistamiseen.

Kypsä pekoni ja fetakuutiot

Pilko feta kuutioiksi ja ota rapsakka pekoni jäähtymään ja murustele se valmiiksi.

Kaada punajuuret kulhoon

Kaada punajuuret kulhoon, tässä tapauksessa pesuvatiin.

Ripsottele fetakuutiot päälle.

Ripsottele fetakuutiot päälle.

Pekonitkulhoon

Lisää rapsakat pekonimurut.

Valmis Helenan salaatti

Koristele vielä Sorrin Rucolalla ja sitten kaikki syömään. Salaatti näytti syksyisen herkulliseslta ja maistui taivaalliselta. Syödessä Anne ja rouva Itse paljastivat olevansa punajuurten suurkuluttajia. Punajuuret maistuvat keitettynä leivän päälläkin, melkein päivittäin.

Erilaisia öljyjä
Maistelimme salaattia erilaisten öljyjen kera.

Testailimme myös erilaisia öljyjä, Annen mieleen oli Neito mustapippuri, Vesa tykkäsi tummasta balsamico kastikkeesta ja me taisimme Ninan kanssa olla Myssyfarmin rypsiöljyn kannattajia. Totuuden nimissä on myönnettävä, että kaikki kastikkeet olivat herkullisia ja sopivat raaka-aineiden kanssa yhteen.

Takkatuli

Täytyy sanoa, että syksy alkaa jo tuntua viilenevissä aamuissa ja illoissa, mutta Vesa laittoi tulen takkaan. Mikäs sen mukavampaa kuin syödä nautinnollisesti “perheen” kanssa takkatulen loimussa ja kiittää teitä kaikkia asiakkaitamme kuluneesta sesongista ja Helenaa tästä salaattireseptistä.

Sorrin salaattisesonkia on tosin vielä jäljellä lokakuun loppuun, nauttikaa ihmeessä Sorrin salaateista niin kaun kuin sesonkia piisaa. Marraskuussa lähden kesälomalle, mutta ensi viikolla laitan vielä muutaman reseptin tulemaan, kiitos Jannen ja Polkkapossun.

Mitä mieltä olet? Kiva, jos kommentoit!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.