Salaatti nro 99 – uunilohi-ruispasta-salaatti

Ihan viimeisiä viedään ja tässä salaatissa näytän taas Sorrin salaattisekoitusten ihanuuden. Sorrin käyttövalmis salaattisekoitus, se nyt vaan on niin helppo ja nopea.

Sorrin Gurmee
Sorrin Gurmee on minun ehdoton lempparini, koska siinä on rucola mukana. Se antaa ihanan pähkinäisen maun.

Saat muutamissa minuuteissa maistuvan ja terveellisen aterian, vaikkapa ruoantähteistä. Eilisen herkullisen uunilohen tähteet pääsivät itselläni uuteen elämään tähän toiseksi viimeiseen sadan päivän teemasalaattiin.

Uunilohi

Uunilohihan on helppo tehdä. Huuhdo lohifilee kylmällä vedellä. Poista mahdolliset ruodot ja nahka. Laita öljyttyyn uunivuokaan. Mausta pippureilla, sitruunalla, soijalla, yrteillä tai vain sitruunapippurilla ja suolalla. Kaada vuokaan 2 dl ruokakermaa. Kypsennä uunissa n. 175C° noin 35-40 minuuttia. Ripsottele tilliä pinnalle ja koristele sitruunalohkoilla. Tarjoile perunoiden tai riisin kera. Kalaa ainakin meidän kahden hengen taloudessa jää jäljelle, joten siitä saa seuraavana päivänä ruokaisan salaatin.

Näitä tarvitset: 

  • tähteeksi jäänyttä uunilohta
  • 3 dl keitettyä ruispastaa
  • 1 pss Gurmeeta
  • kurkkukuutioita
  • pisaratomaatin puolikkaita
  • granaattiomenan siemeniä
  • kapriksia
  • keitetty muna
  • salaattikastiketta
ruispasta
Ruispasta on ravintorikkaampi ja se sopii salaatteihin.

Keitä ruispasta suolalla maustetussa vedessä al dente ja siivilöi se. Pastahan ei ole pakollista, mutta jos haluaa ruokaisamman salaatin, niin se on myös nopea ja helppo keittää ja pastaa yleensä löytyy kaapista, vaikka ei olisi jaksanut kaupassa käydäkään.

Gurmee lautasella
Kaada haluttu määrä Gurmeeta lautaselle.

Kaada Gurmeeta lautaselle. Sekin on ihanaa, kun ei tarvitse pestä eikä kuivatella erilaisia salaatteja. Sorrin salaatithan on myös lingottu, joten lautaselle ei keräänny ylimääräistä vettä salaatinlehtien alle ja sekotu ikävännäköiseksi nesteeksi.

Lisää keitetty pasta, kurkut ja tomaatit
Lisää keitetty pasta, kurkut ja tomaatit.

Lisää salaatin päälle ruispasta, kurkkukuutiot ja tomaattilohkot.

Valmis uunilohi salaatti
Suu salaatille nipsnapsnopsaan. Tämä vain idea, käytä mitä tahansa eilistä ruokaa Gurmeen lisukkeeksi.

Viimeistele granaattiomenan siemenillä, kapriksillä, uunilohella ja keitetyllä munalla. Mausta haluamallasi salaatinkastikkeella.

Tässä tätä ideaa helppotekoiseen salaattiin. Sen olen sadan salaatin matkan varrella oppinut, että näitä voi tehdä minkälaisia vaan, pääasia, että kotona on aina pussillinen Sorrin käyttövalmista salaattia jääkaapissa odottamassa salaattihetkeä.

Suut salaatille syksyn väreissä toivoopi salaatillisen ilosanoman sanansaattaja Piki

Mitä mieltä olet? Kiva, jos kommentoit!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.