Katsu ja herkut

Salaatti nro 54 – Tiikerirapu Gurmee

Eilen kerrottiin uutisissa, että muuttuneiden ruokatottumusten johdosta emme saa enää tarpeeksi jodia. Kiireestä johtuen ruokavalio koostuu monasti eineksistä, joissa ei ole jodipitoista suolaa ja nyt sitä ruvetaan sitten lisämään eineksiin. Onko kysymys kiireestä vai mielikuvituksen puutteesta vai viitseliäisyydestä?

Sorrin Gurmee

Ajatellaanpa Turun Kauppahallia, joka on herkuttelijan keidas. Sieltä löytyy maukasta syötävää yllin kyllin. Itse nappasin kiireessä töihin mukaani Sorrin Gurmee-pussin ja Herkkunuotan tiikerirapuja. Niiden ohi ei siis kertakaikkiaan voinut mennä. Sitä paitsi kalat ovat hyviä jodin lähteitä.

Tiikeriravut marinadissa

Tiikerirapujen marinadissa oli chiliä, paprikaa, inkivääriä, lehtipersiljaa, korianteria, limenkuorta ja limemehua. Töissä nakkasin lautaselle runsaasti Gurmeeta ja paistoin rapuja hetkisen Neito-sitruunaöljyssä. Päälle sormisuolaa ja söin hitaasti nauttien jokaisesta suupalasta. Ehkä olisi mennyt  kauemmin maksalaatikon lämmittämiseen.

TiikerirapuGurmee

Itse liputan perusruoan puolesta. Se on paitsi edullista niin myös makoisaa. Salaatit, juurekset ja hedelmät eivät ole hinnalla pilattuja.  Joskus ostan kalliita raaka-aineita, mutta vähemmän. Perunalla, pastalla, riisillä ja pähkinöillä saa salaatteihin lisää ruokaisuutta.

Vaihtoehtoja tiikeriravuille oli tietysti monia. Eksoottista mustekalaa esimerkiksi. Herkkunuotan väeltä saa valmistusohjeet.

Mustakala

Maustettu siikafile tai täytetty kala ei myöskään muuta kaipaa kuin Sorrin Gurmeeta.

Muita kaloja

Makunautintoja ja aitoa lähiruokaa saat Turun kauppatorilta tai Turun kauppahallista. Kiire unohtuu värien ja tuoksujen maailmassa.

Suu salaatille!

Mitä mieltä olet? Kiva, jos kommentoit!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.