salaatti nro 42 – tomaatti-mozzarella-rucola- ruis-kaurapasta salaatti

Hei taas. Huomaan, että mitä pidemmälle mennään näiden salaattien kanssa, sitä terveellisemmäksi alkavat nuo lisätilpehöörit muuttua. Haluan näköjään tarjota aitoja ravinteita kropalleni.

Yleensä olen käyttänyt salaateissani vehnä- tai durumvehnä pastaa, mutta nyt näppeihini osui kaupassa kotimainen ruis-kaura pasta. Olen saanut herätyksen kierrellessäni ruoka-osastoja. Siellä on vaikka mitä ravintorikkaita vaihtoehtoja valkoiselle vehnäjauholle.

Ruis-kaura-pasta
Kaupassa on nykyään runsaasti vaihtoehtoja vehnälle.

Huomautus. Me emme saa mitään korvauksia näistä kertomistani tuotteista. Tarkoitus on jakaa informaatiota ja antaa ideoita.

Muistan kun aikoinaan lähetin pikkupoikani kauppaan ostamaan kauraryynejä, jouduin avamaan keittiökaapin oven ja annoin hänen tarkistaa paketin ulkonäkön vähintäin kolme kertaa. Sitten hän uskoi osaavansa ostaa oikean näköisen paketin.

On aina helpompaa hakea tuotetta, kun on pientä visuaalista tietoa sen ulkonäöstä kauppaan mennessä. Sitten itse salaattiin.

rucola-tomaatti-ruiskaurapasta salaatti
Rucola on tomaatin ja juustojen kaveri. Ja pastan.

Näitä tarvitset kahdelle:

  • 1 pss Sorrin valmiiksi pestyä Rucolaa
  • 10 pikku tomaattia puolitettuina
  • 1 mozzarella pallo siivutettuina
  • oliiviöljyä ja balsamicoa kastikkeeksi
  • sormisuolaa
  • basilikan lehtiä koristeluun

Toimi näin:

Keitä pasta ohjeen mukaan. Pilko tomaatit ja siivuta mozzarella. Jaa Rucola kahdelle lautaselle, voit myös laittaa vähemmän tai jakaa pussin useammalle. Kaada päälle keitetyt ja huuhdellut pastat. Koristele tomaatinpuolikkailla ja juustosiivuilla. Mausta balsamicolla, tuoreella oliiviöljyllä ja sormisuolalla. Koristele basilikan lehdillä.

Tuoretta neitsytoliiviöljyä saa Sorrin puodista Turun kauppahallista. Se on puristettu Gentile-oliiveista ja on todella herkän maukasta.

Mitä mieltä olet? Kiva, jos kommentoit!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.