Katkarapuleipä

Salaatti nro 36 – Sattmarkin katkarapuvoileipä ilman leipää

Olen hyvä pitämään salaisuuksia, mutta tämän kesän idylli on nyt paljastettava, koska vähiin käy ennenkuin heidän sesonkinsa päättyy. Kyse on nimittäin sielunruokaa tarjoavasta  kaffe & safka Sattmarkista Paraisilla.

Sattmark sisääntulo
Sattmark on kesäkeidas Paraisilla n. 32 km:n päässä Turusta.

Käykää syömässä, kun vielä ehditte ja aurinkoa riittää. Paikka on avoinna vielä tämän viikon ja sen jälkeen perjantaista sunnuntaihin eli viikonloppuisin elokuun loppuun.

Vanha torppa toimii kahvilana
Sattmarkin torpan kahvila on Anna-Mari Mannisen valtakuntaa

Vaikka ei hätä ole ihan tämän näköinen. Sattmarkin vanhan torpan kahvila toimii tilausravintolana sen jälkeenkin, vinkkasi Anna-Mari. Ja sitten itse asiaan, eli maankuuluun katkarapuvoileipään, joka tehdään tuoreista, käsinkuorituista katkaravuista. Aaah. Kauhankääntäjinä toimivat Sattmarkin ehtoinen emäntä  Minna Kirkkomäki ja apukokkina nopsajalka Jari Kirkkomäki.

Kauhankieputtajat
Pariskunta Kirkkomäki kieputtaa kauhaa vauhdissa ja vitsiäkin irtoo.

Listalta löytyy herkkuja, vegetaristeille ja vegaaneille tehdään tarvittaessa omat ruoat.

Kalamaistelulautanen
Kalamaistelulautanen on kalasta pitävien lempiannos.

Sattmarkin katkarapuleipä on makujen aatelia, klassikko vailla vertaa. Ja se tehdään parhaista raaka-aineista, käsinkuorituista tuoreista katkaravuista ja hei, Sorrin salaatista. Ja Minna osaa esillelaiton.

Katkarapuvoileipä
Katkarapuvoileipään valitaan parhaat ainekset.

Iloiselle maajussille kelpaa aina äijäruoka, vaikka wienersnitseli on kyllä  tyttöjenkin herkkua. On tuoretta lihaa.

Sattmarkin Wienerschnizel on äijä tasoa
Wienerscnitzel on Sattmarkin herrainherkku, joka maistuu naisillekin.

Sattmarkilla on oma kalasavustamo, sieltä voit ostaa kalat mukaan tai herkutella paikan päällä.

Paikalta saa savustettua kalaa
Jokaiselle jotakin. eikä ole hinnalla pilattu.

Muista varata kylmälaukku mukaan jos haluat ensin herkutella lounaalla ja sitten ostaa kalaa kotiin. Savustamo on avoinna klo 11 – 19. Savustettu lohi sopii hyvin Sorrin salaattien kera. Kannattaa ostaa kotiin.

savustettua lohta

savukala vie kielen mennessään

Sattmarkin terassilla on kiva syödä ja nauttia pihapiiristä. Heinäkuussa se toimii myös jamipaikkana, mm. Koop Arponen ja Jussu pöyhönen vetivät gigsit Sattmarkissa. Ja kuulin huhuja, että ovat tulossa ensi heinäkuussa jälleen.

Sattmarkin terassi

Sattmarkissa on silmiä hiveleviä yksityiskohtia, pihapiirissä toimii lähitekijöiden designia myyviä Gullkrona ja kahvilassa myydään kakkujen ja erikoiskahvien lisäksi pieniä koruja, herkkuja ja muita kivoja matkamuistoja tai joululahjoja (kyllä, niitäkin kannattaa ostella jo kesällä, ei tule sitten paineita, hehe).

Katkarapu(leipä)salaatti

Ja tässä sitten se minun ihana katkarapuleipä ilman leipää. Aurinko paahtoi pihamaalla, oli vaikeuksia kuvata. Sitä paitsi oli kiire päästä salaatin kimppuun!

Ei muuta kuin suu salaatille ja painukaa kiirenvilkkaa Sattmarkiin!Sattmarkin viehättävä pihapiiri

PS.

Jos on ensi talvena pyöreitä tai muita juhlia tiedossa, niin suunta Sattmarkiin. Torpan Kaffestugaan mahtuu max. 35 henkilöä.

SSattmarkissa on paljon vanhaa

PPS. Olen kuullut, että jumalan lahja naisille Koop Arponen esiintyy Sattmarkissa myös ensi vuoden heinäkuussa. Unohtamatta Jussu Pöyhöstä.  Eli ne, jotka eivät ehtineet tänä kesänä, niin merkitkää kalenteriin.

Mitä mieltä olet? Kiva, jos kommentoit!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.