Salaatti nro 35 – Maanantain tarmojuoma lehtikaalista

Maanantaista on näemmä tullut smuuttipäivä. Viikko lähtee energisesti liikkeelle, kun saa kunnon tarmojuomat. Sitäpaitsi löysin uuden tuttavuuden kaupasta ja sitä oli pakko päästä kokeilemaan.

3kuidun puuro
Kolmen kuidun puuro on runsaskuituinen, lisäaineeton ja se valmistetaan Lahdessa.

Fazerin Alku 3 kuidun puuro sisältää täysjyväkaurahiutaleita, kauraleseitä, täysjyväruishiutaleita, täysjyväohrahiutaleita ja ruiskuitua. Kuulostaa tosi terveelliseltä.

Monethan eivät pidä puurosta, joten päätin tehdä voimajuoman puurohiutaleista. Aina täytyy kokeilla jotain uutta, muuten päivät olisivat tylsiä. Booooriiiing…

Lehtikaali-marja-pähkinä-kaura-smuutti
Tarmoa päivään tuo lehtikaali kumppaneineen.

Näitä tarvitset yhdelle:

  • 2 dl Fazer 3 kuidun puurohiutaleita (voivat toki olla muitakin kaurahiutaleita)
  • 2 dl mustikoita
  • 2 kourallista (pakastettua) Sorrin lehtikaalia
  • 1 dl cashew pähkinöitä
  • 2½ dl vettä
  • 4 jääkuutiota

Toimi näin:

Laita kaurahiutaleet ja pähkinät tehosekoittimeen ja sekoita hienoksi pulveriksi. Lisää vesi, mustikat, lehtikaali ja jääpalat ja sekoita tasaiseksi. Juo ja tunne tarmon asettuavan taloksi. Voimakkaan värisen juoman voi koristella yrteillä, itse laitoin basilikaa.

Tarmokasta työviikkoa ja suut salalatille,

salaatillisen ilosanoman sanansaattaja Piki

Ps. Perjantaina 14.8.2015 olen Loimaan Prismassa maistattamassa IsoMixiä ja Myssyfarmin luomu-rypsiöljyä. Siellä on IsoMixi ihan huikeassa tarjouksessa ja monta pussia Sorrin käyttövalmista lehtikaalia ja rucolaa. Kuten olen aiemmin kertonut, Sorrin lehtikaalia kannattaa ostaa monta pussia kerralla ja laittaa suoraan pakkaseen. Sieltä niitä on kätevä käyttää smuutteihin, koska jäätyessään niiden olomuoto muuttuu rapsakaksi. Tuore lehtikaalihan on hieman sitkeä.

Mitä mieltä olet? Kiva, jos kommentoit!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.