Salaatti nro 85 – Benjaminin salaatti

Lapsenlapseni ovat hoidossani muutaman päivän ja sunnuntaina ajelimme Paimalantietä pitkin. – Mitä tuossa lukee, kysyin, kun tulimme Sorrin päämajan kohdalle, jonka seinässä komeilee Sorri -nimi.

-Sorri, huudahti Elena, kolmasluokkalainen.

-Sorrin salaattia, kiljahti samanaikaisesti kohta viisivuotias Benjamin ja hämmästyi itsekin nopeuttaan. – Se on mummi tosi hyvää. Mä olen syönyt sitä monta kertaa.

Eilen illalla tehdessämme spagettia kysyin kuka tekisi salaatin?

– MInä, minä, vaati Benjamin heti. – Tiedätkö mummi, että kerran olin Päivin (äiti) kanssa Prismassa ja mä näin siellä Sorrin pussin ja ja mä tunnistin sen ja pyysin äitiä ostamaan sitä meille. Mummi, mummi, tiedätkö mummi, että Sorrin salaattia pitää maistaa, että tietää miten hyvää sen on! ja iso aurinkoinen hymy valaisi pienen pojan kasvot.

Niinpä. Lasten suusta kuulet totuuden.

benkun salaatti

Tämä on Benjaminin resepti:

  • 1 pss Sorrin isoMixiä
  • kirsikkatomaatteja puolitettuna
  • kurkun pätkä kuorittuna ja pilkottuna
  • kokonaisia viinirypäleitä
  • ei kastiketta

Sekoita ainekset keskenään ja sitten vaan maistelemaan. Että tietää miten hyvää Sorrin salaatti on. – Ja ne, jotka on jo maistaneet, tietää kuinka hyvää se on, kertoi kaveri vielä minulle.

bensku maista
Sorrin salaattia pitää maistaa. Sitten tietää miten hyvää se on. Ja ne jotka on jo maistaneet, tietävät miten hyvää se on, tuumi Benjamin.

Maista sinäkin, terkuin salaatillisen ilosanoman sanansaattaja Piki

Mitä mieltä olet? Kiva, jos kommentoit!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.