Keittiömestari valmistelee annosta

Salaatti nro 74 – Bar Holleville ja Rucola

Ihanaa, ihanaa, ihanaa!

Food and Fun -tapahtuma on tainnut ottaa varaslähdön Turun kauppahallissa. Sorrin Puoti notkuu syksyn satoa ja maailman herkkuja ja meitä vastapäätä on avattu Herkkunuotan laajennettu tuorekalabaari. Tänään on muuten pinaattikeittoa Sorrin keittokeskiviikossa. Sitä myydään kiloittain.

-Totta on. Tämä on varaslähtö Turussa pian alkavaan Food & Fun ruoka-tapahtumaan, kertoivat Sorrin Puodin Katsu-aina-iloinen ja Johan-aurinkoinen Herkkunuotasta.  Johan Hellsten kertoi gastrobaarinsa paikkojen lisääntyneen, mutta silti asiakkaat valitaan. Taisi olla vitsi, koska mekin saimme Katsun kanssa istahtaa tiskille ja tilata ruokaa.

Barholleville
Paikkoja on rajoitetusti, mutta annokset voi tilata myös mukaan.

Mistä nimi Bar Holleville?

Ravintola on nimetty keittiömestari Laurent Hollevillen mukaan. Johan kertoi, että joku nimi piti keksiä, niin toistaiseksi mennään Bar Hollevillen nimellä. Minusta nimi on hauska ja mieleenpainuva. Keittiömestari Laurent Holleville taikoo päivittäin tuoreista kaloista, äyriäisistä ja merenelävistä maistuvia ruokia herkkusuille. Monasti on kivampi katsoa kun joku toinen tekee ja sitten vaan syödä nautiskellen. Avokeittiössä tuo taiturimaisen ruoanlaiton katselu onnistuu hyvin.

Menu rakentuu päivittäin keitto-, kala- ja jollekin erikoisuus-vaihtoehdolle. Tiistaina menu näytti tältä:

Menu
Menu vaihtelee päivittäin, pääasiassa tarjolla on kolme vaihtoehtoa.

Taatusti tuoretta ja herkullista, eikä ole hinnalla pilattuja annoksia.

Meillä oli alkamassa Katsun opiskeluilta, joten me päätimme ottaa aasialaisen tiikerirapu-nuudelisalaatin mukaan. Annoksessa on runsaasti tiikerirapua ja kampasimpukkaa, mutta ei  hirmuisesti salaatti-salaattia, joten ajattelimme jatkaa sitä Rucolalla ja Salanovalla. Yksi annos on niin tuhti, että siitä saa vaikka kaksi, kun ostaa vähän Sorrin salaattia lisukkeeksi. Toisaalta, annos vaikutti niin herkulliselta, että oli ihan pakko ostaa molemmille omat satsit.

Rucola, Salanova ja noodeliannos
Noodeliannoksen voi täydentää salaatilla.

Tähän on ihan pakko sanoa taas tuo legendaarinen lause: maistuis varmaan sullekin. Ei tarvitse odottaa Food & Fun -tapahtumaa, sillä Turun kauppahallissa se on joka päivä. Tervetuloa syömään ja sitten ostoksille, satokausi on todella värikäs ja maistuva. Turun kauppahallista saat kaiken tarvitsemasi aitoon ruoanlaittoon. Pätee muuten Turun kauppatoriinkin.

Annokseen lisättiin Sorrin Rucolaa.
Ensin ruoka ja sitten opiskelu. Päällä ja alla Sorrin Rucolaa.

Suu salaatille!

Tervetuloa perjantaina Tampereentien Prismaan, jossa Besa maistattattelee lehtikaalisalaattia, joka on tarjouksessa. Myös Isomixi ja Renoir Black ovat esittelyssä ja kampanjahintaan. Helsingin keskustan Stockmannissa on lehtikaalisalaatti maistatuksessa torstaina ja perjantaina ollaan Tampereen Stockmannilla. Nähdään!

Mitä mieltä olet? Kiva, jos kommentoit!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.