Salaatti nro 92 – Lehtikaali – riisitomaattipasta

Se on aina hauskaa, kun Katsu tuulispäänä syöksyy Sorrin päämajaan. Ihan kuin hurrikaani tulisi ovesta, ensin tulee vauhti, sitten ääni ja sitten se jo meni. Yleensä tapahtuu minuuttisiivous ja kohta kellahdus vihreän FatBoyn uumeniin. “Hohhoijaa, ja sitten pitäisi opiskella!” kuuluu syvältä ja eikun kirjat ja paperit repusta ja sitten ryhdytään katselemaan tuloslaskelmia ja taseita ja myyntiraportteja.

TomatoRicePasta
Tomato Rice Pasta on ihanan väristä, kinkut, sipulit ja juustot löytyvät kauppahallista ja kerma ja Sorrin lehtikaali tietty!

Ohjelmaan kuuluu tietysti “Heijän keittiössä”  – kokkiohjelma, jolloin Katsu kokkaa ja naurattaa meitä imitoimalla erinäisiä ihmisiä. Vesku uhkaa paeta hullujenhuoneesta.

Tällä kertaa Katsu toi mukanaan kauppahallissa Sorrin Puodissa myynnissä olevaa punaista tomaattipastaa (Smallstoren Lilies Tomat Rice Pasta). Se on tehty riisistä, eli se ei sisällä gluteiinia ja sopii siten keliaatikoillekin. Lisäksi possuista amerikanpekonia Jokiselta ja mozzarella pötköä Juustopuodista, sipulia ja valkosipulia ja kermaa. Kaikki Turun kauppahallista. Ja meiltä löytyi tietysti superruoka Sorrin lehtikaali.

Ensiksi pastavesi kiehumaan ja sitten ainesosien silppuamista. Pasta menettää hieman väriään keitettäessä, siitä tulee ihan lohenpunaista.

Tomato Rice pasta keitetty
Tomaattipasta menettää hieman väriään kiehuessaan.

Katsulla on ravintola kokin tausta ja se näkyy käsien nopeutena. Katsu leikkasi sipulit isoiksi siivuiksi ja valkosipulitkin siivuiksi. “Leikkaan ne aina näin, niistä tulee parempi maku ja on vähän tuntumaa suussakin”, totesi Katsu pilkkoessaan aineksia.

tomato Rice pasta mozzarella

Näitä tarvitset:

  • 1 pss Sorrin käyttövalmista lehtikaalia
  • 1/2 pss Lilies Tomat Rice Pastaa
  • pala mozzarellaa
  • 200 g amerikanpekonia
  • puolikas keltasipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 dl kermaa
  • mustapippuria ja yrttimausteita ja sormisuolaa maustamiseen (mausta oman maun mukaan)

Toimi näin:

  • Keitä pasta ja kaada vedet pois.
  • Kuullota sipuli Neito mustapippuriöljyssä ja lisää valkosipulit ja viimeiseksi kinkun siivut. Lisää pilkottu lehtikaali, kerma ja juusto. Mausta yrteillä, pippureilla ja sormisuolalla. Kaada valmis kastike kypsän pastan päälle.
Tomato Rice Pasta cooking
Laita viimeiseksi pannulle lehtikaali, kerma ja mozzarellapalaset ja anna sakeuttaa soossia.

Mozzarella saostaa ja paksuntaa kastikkeen. Se ei siten tarvitse mitään jauhoja suurustamiseen.

tomato Rice Pasta valmis
Valmis pasta oli hauskan näköinen, onko kaikki kinkkua vai pastaa?

Pasta maistui kaikille, superhyvä syysherkku. Anne luuli, että hänellä on lautasellaan vain kinkkua, koska kinkkua ja pastaa ei erottanut toisistaan, kun pasta oli valmista. “Sainko mä pelkkää kinkkua?”

Ei muuta kuin suut salaatille ja käykää ihmeessä hakemassa ainekset kauppahallista, siellä se Katsu naurattaa teitäkin. Ja kauppahalli juhlii 15. – 17.10. kolmivuotis-synttäreitään, joten siellä on paljon tarjouksia ja houkutuksia ja herkutuksia tarjolla!

Toivoopi Piki ja Katsu, Sorrin Puodin puotipuksu.

Mitä mieltä olet? Kiva, jos kommentoit!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.