Salaatti nro 25 – tuorepuuro lehtikaalista, melonista ja mustikoista

Heh, tänään ei sitten tulekaan perinteistä salaattia vaan puuroa. Ja tämän puuron syövät vanhat kaurapuuronvihaajatkin. Kylmä puuro on kiva aurinkoisen aamun herättäjä ja antaa huikeasti vauhtia ja energiaa päivään. Ja muista, ulkonäkö ei aina vastaa sisäistä kauneutta.

Pakkaset varmasti paukkuvat monessa kodissa tällä hetkellä. Mansikkaa ja mustikkaa säilötään talven varalle ja olen jo aikaisemmin puhunut lehtikaalin pakastamisesta, mutta nyt lisään siihen vielä vesimelonin. Tai melonit yleensä.

Yleensä pienissä talouksissa ei isoa vesimelonia tule syötyä loppuun ennenkuin siihen kyllästyy. Oiva tapa pidentää sen käyttöä on blendata se tehosekoittimessa ja pakastaa jääpalarasioihin tai sitten pilkkoa ja pakastaa palaset tulevien smuuttien käyttöön. Tai tässä tapauksessa tuorepuuroon.

Tuorepuuro lehtikaalista, vesimelonista ja mustikoista
Ei niin herkullisen näköinen, mutta maku ratkaisee!

Näitä tarvitset kahdelle:

  • 2 dl jäistä vesimelonia (kuutioina tai soseena)
  • 2 kourallista pakastettua lehtikaalia
  • 1 dl mustikoita, pakkasesta tai tuoreita, metsästä, torilta tai hallista
  • 2 rkl  24h Valo pellavarouhetta ja puolukkaa
  • vettä sakeuden mukaan

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta nopeasti. Lisää vettä saadaksesi sopivan paksuista puuroa. Jos meloni sulaa liiaksi, juo puuro kulhosta kuin café latte. Paitsi, että tämän maku on sata kertaa kahvia parempi.

Paahdettu pellava puolukka
Pellava sopii smuutteihin ja tuorepuuroihin.

Pidän 24h Valo -tuotteista smuuttien ja puurojen joukossa. Niistä saa paljon omega-3:a, kuituja, antioksidantteja, proteiinia ja magnesiumia. Ja lehtikaalihan on se voimavihannes, jossa on C-vitamiinia kaksi kertaa enemmän kuin appelsiinissa ja sisältää paljon rautaa, kalsiumia ja proteiinia.

Suu salaattipuurolle

Ps. Varo, etteivät aivot jäädy, sen verran jäistä kyytiä tämän puuron syöminen on. Mutta energiataso nousee uusiin sfääreihin.

Mitä mieltä olet? Kiva, jos kommentoit!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.