Salaatti nro 18 – Bistro Maunon lounassalaattia grammoittain

Kuten sanottua, vierailemme välillä toisten pöytien ääressä ja tänään lounaspaikaksi valikoitui  baari ja bistro Mauno  BioCityssä.  Lounas tarjoillaan arikisin klo 10:30 – 13:00.

Maunossa baari ja bistro
Maunosta löytyy salaattilounasta, liikelounasta, kokoustiloja ja catering-palveluja.

Pirteä Laura Kalske kertoi meille Maunon salaattilounaan idean: Asiakkaalla on valittavanaan runsaan salaatin lisäksi lämmin lisuke, esim. savulohta, kananrintaa tai kasviksia. Maksu määräytyy painon mukaan, 100 grammaa maksaa 2 euroa. Normaalisti asiakkaiden runsasruokaisten salaattien hinnat vaihtelevat 7 – 10 euron välillä. Salaattibuffetin hintaan sisältyy lisäksi talon leipä, jäävesi, kahvi tai tee sekä pienen jälkiruoka.

salaattibuffet
Hyvä salaatti syntyy hyvistä raaka-aineista.

Aloita salaatin rakentaminen raikkaasta salaatista, värikkäistä kasviksista ja hedelmistä. Lisää sitten proteiinit ja muut lisukkeet.

salaattibuffet
Monenlaista proteiinia.

Salaattipöydän antimet tulevat pääosin lähituottajilta ja leivät leivotaan itse. Lämmin lisuke vaihtelee 2–3 päivän välein. Savulohi on erityisen suosittu, eikä ihme, koska se savustetaan paikan päällä. Tällä kertaa lämpimänä lisukkeena oli pestokanaa.

Ninan salaatti painoi 456 grammaaIMG_0054
Ninan salaatti painoi 456 grammaa

Nina valitsi salaattiinsa vihreän lisäksi marinoitua vesimelonia, ananasta, kirsikkatomaattia, marinoitua sipulia ja herkkusieniä, katkarapumömmeliä, raejuustoa ja lämpimäksi lisukkeeksi pestokanaa. Caesar-kastike sai runsaasti kehuja Ninalta.

Salaatti punnituksessa
Pikin salaatti painoi 362 grammaa.

Pikin salaattiin tuli paljon Sorrin ihanaa vihreää, vesimelonia, ananasta, possumömmeliä perunoiden kera, tonnikala- ja katkarapumömmeliä, sipulia, parmesan-juustoa ja ranskalainen salaattikastike. Herkullista.

Jälkiruokapöytä
Kyllähän sitä yhden suklaapalan voi jälkkärikahvin kanssa ottaa. Varsinkin kun on syönyt terveellistä tuoretta.

Salaattilounaan jälkeen voi hyvällä omalla tunnolla näpsiä yhden suklaapalan – tai kaksi, kolme…

Maunon ilmoitusseinä
Maunosta löytyy paljon erilaisia palveluita.

Ps. Salaattibuffetin lisäksi tarjolla on 10 euron hintainen kotiruokamainen lämmin lounaspöytä ja grillilounas avokeittiöstä, maistuis varmaan sekin. Käy kokeilemassa Maunon herkkupöytiä!

Mitä mieltä olet? Kiva, jos kommentoit!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.