Kesän maukkain pari

Olipa kerran puutarhurin rouva Nina, joka myi kauppatorilla oman puutarhurinsa Vesan kasvattamia ison isoja salaatinkeriä. Ne olivat niin isoja, ettei niitä mahtunut montaa yhtäaikaa jääkaappiin. Nina unelmoi salaattisekoituksista, joissa olisi useita erilaisia  ja värikkäitä salaatinlehtiä ja niitä saisi ostaa kaupan hyllyltä ja vielä pestynä! Ei tarvitsisi kuin kaataa salaatit kulhoon ja nauttia. Nina päätti ryhtyä tuumasta toimeen ja eräänä kauniina päivänä syntyi  Mixi: kaunis, helppo, maukas ja tuore sesonkisalaatti.

ISOMIXIpSISm.jpg

Hieman aikaisemmin Kirkkonummella Neito haaveksi uudesta rypsin raaka-aineeseen parhaiten sopivasta valmistusmenetelmästä, jonka tuloksena syntyisi rypsin parhaat ominaisuudet sisältävä laadukas ja hyvän makuinen öljy. Syntyihän se, moneen kokkaukseen sopiva sitruunamausteöljy, joka raikastaa makuja ja antaa pehmeän sitruunaisen tujauksen salaatteihin. Öljy myös lisää salaattien terveellisyyttä, koska siinä on terveyden kannalta välttämättömiä omega-3 ja omega-6 -rasvahappoja optimaalisessa suhteessa.

IMG_7482

Eräänä kauniina kevätpäivänä Mixi ja Neito kohtasivat, ja he ihastuivat päätä pahkaa toisiinsa. Syntyi kesän maukkain rakkaustarina. 

fb_sorri-neito

Turun ammatti-instituutin kokki-opiskelijat riemastuivat makuyhdistelmästä niin, että lähtivät jakamaan tätä ilosanomaa Turun talousalueen Prismoihin. Turkulaiset iloitsivat ja ostivat Mixiä ja Neitoa ja söivät niitä hyvällä ruokahalulla vappuna ja helatorstaina ja koska se oli niin hyvää, he päättivät syödä Mixiä ja Neitoa koko kesän!

PRISMA Itäharju

Syö sinäkin,

terkuin Nina, Vesa ja Piki sekä ystävyydellä Mixi ja Neito

One thought on “Kesän maukkain pari”

Mitä mieltä olet? Kiva, jos kommentoit!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.