Katariinan kolme vinkkiä kiireisen ruokapulmiin.

 

Aito ruoka on parasta. Kaikki sen tietävät, kaikki sen maistavat.  – Terveys maistuu hyvältä ja näyttää värikkäältä, sanoo Katariina, Sorrin Puodin pippurinen väkkärä.  – Välillä sitä on vaan niin kiire arjen pyörityksessä, ettei ehdi tehdä kunnon ruokaa. Ajattelin sitten helpottaa teitä kiireisiä, mutta hyvää ruokaa haluavia, antamalla teille kolme makoisaa vinkkiä.  

Palsternakkakeitto
Kermainen palsternakkakeitossa on aavistus sitruunaa.

Vinkki 1. Keittokeskiviikko

Joka keskiviikko puolilta päivin vieraileva keittiömestarimme tekee meille tuoreen ja samettisen pehmeän sosekeiton kasviksista. Sitä saat kiloittain lounaaksi tai päivälliseksi niin kauan kuin soppaa riittää.  Kotona ei tarvitse kuin lämmittää kattilassa, koristella kauniiksi ja pistää suu sopalle hallista ostamasi tuoreen leivän kera. Jos olet jo huikotilassa, niin lämmitämme keiton sinulle juuri heti eikä melkein. Ei tarvitse tyytyä eineksiin. 

Juurekset
Meiltä saat haluamasi määrän kasviksia pestynä ja pilkottuna. Soita etukäteen ja tilaa.

Vinkki 2. Kuoritut juurekset heti tai tilattuna

Olemme kuorineet ja pilkkoneet teille valmiiksi juureksia. Niistä saa helposti ihan minkä tahansa ruoan väsättyä. Keiton, uuni- tai pataruoan. Lisää vain haluamasi lisukkeet. Esimerkiksi lihaa, kalaa, sulatejuustoa, yrttejä, mausteita oman maun mukaan.  Toinen vaihtoehto on laittaa kasvikset uuninpannulle ja lorauttaa päälle vähän oliivi- tai seesamiöljyä ja pikkuisen tulista chirachaa. Tulee tulisen hyvää. Kypsennä kuumassa uunissa puoli tuntia, miedommassa  tunnin verran. Pataruokiin pilkotut kasvikset sopivat kuin kinnas käteen.

Voit myös huikata meille aamulla ohi mennessäsi, mitä haluat meidän illaksi pilkkovan. Valitse mukaan lempikasviksesi tai reseptin mukaiset jutut.  Ei tarvitse olla selleriä ei, jos et kerran siitä pidä. Suuremmat ja pienemmätkin määrät voimme hoitaa tilauksesta. Vain soitto meille (045 172 1512) ja me pilkomme teille. Haluatko tehdä juhliin ison, kymmenlitraisen keiton? Soita pari päivää aiemmin, niin hommaamme sinulle valmiiksi kuoritut ja pilkotut ainekset.

Värikäs hedelmäsalaatti
Hedelmäsekoitus vaihtelee. Sitruunamelissa antaa raikkaan säväyksen salaattiin.

Vinkki 3. Hedelmäsekoitus tuorehedelmistä

Meiltä löytyy jatkuvasti vaihtelevia hedelmäsekoituksia. Niistä taiot nopeasti herkullisen ja maistuvan jälkiruoan. Kermavaahtoa, kinuski-, suklaa- tai mansikkakastiketta ja hasselpähkinärouhetta päälle, sen helpommaksi jälkkärin teko ei tule. Ai niin, jätskin kanssa hedelmät ovat takuuvarma yhdistelmä. Treeniä ennen kannattaa syödä valmis hedelmäsekoitus välipalaksi, naapurista saa pähkinöitä lisukkeeksi.

Tule käymään ja kerro miten voimme palvella!

Terkuin,

Sorrin Puodin Katariina

Ps. Soita numeroon ja tee tilaus 045 172 1512

 

Vastaa